Tjen penge på Youtube

Er der muligheder i at tjene penge på Youtube?
Der er faktisk gode indtjeningsmuligheder i Youtube. Det er bare ikke noget man opnår fra dag til dag.

 

Youtube partner
Når du har en Youtube bruger-konti, får du mulighed for at ansøge som Youtube-partner. Dette giver dig reklamer på dine videos, og i din description. Det kræver at du har rettigheder til at bruge de videos du har uploaded. Derudover kræver det at du har en vis mængde abonnenter, views og en stor målgruppe for at du kommer til at tjene penge på det.

Antallet af besøg og abonnenter du skal have er ret stort, så jeg anbefaler ikke at du laver noget Dansk, hvis du gerne vil tjene penge. Derimod skal det være rettet mod alle nationaliteter, så du får så mange besøg som muligt.

Hvis man vil have hurtig succes, er der nogle områder der er mere attraktive end andre, med nummer 1 som det mest sete.

  1. Sundhed og motion (træning, mad etc)
  2. Spil
  3. Biler og motor
  4. IT og Teknik
  5. Sport

Der er ikke nogen konkrete bestemmelser for hvor meget der skal til for at tjene gode penge, da det er noget som varierer meget. Men tag og læs omkring Youtube partner på deres egen side.

 

Hvordan får man bedst noget ud af det?
Det bedste er at bruge sig selv som brand. Ved eventuelt at lave film om sig selv, og sit forhold til for eksempel træning og kost.
Der er også flere som optager spil og redigere med kommentarer-spor på. Og hvis man er god nok til spille, optage og kommentere er der faktisk mulighed for at leve af at lave videoer til de store Youtube spil-film uploader.

Ellers bare optage film fra ens hverdag, og eventuelt sammensætte dem med en blog om hvad man går og laver. Og så ellers sørge for at få sig nogle venner på Youtube, linke sine film på forums og lignende steder. Så begynder der stille og roligt at bygge sig en brugerskare op, som syntes godt om det du laver.

Egentligt skal du bare lave og redigere klip og film om ting du syntes godt om, og som du interesserer dig for. Der vil altid vil altid være nogen som syntes om de samme ting som dig.

 

Hvordan kommer man igang med at tjene penge på Youtube?
Først skal du oprette en AdSense bruger. Brug helst den Google konto som du allerede har brugt til Youtube, det gør det ihvertfald nemmere.

Google AdSense finder du her: https://www.google.com/adsense/

Google AdSense bliver normalt brugt til at udbetale penge fra reklamer til annoncører af Google reklamer, og derfor bruger Google nu også denne tjeneste til at udbetale annoncepenge til dig fra Youtube.

 

Hvordan forbinder jeg min Youtube konto med AdSense?
Gå til Kanalindstillinger > Indtægtsgenerering. Eller brug dette link når du er logget ind: https://www.youtube.com/account_monetization

youtube-indtjening

 

 

 

 

 

Du burde kunne se overstående når du er kommet ind på siden. Der trykker du så på “Tjen penge på videoer”, hvilket lader dig tilknyttet den form for reklamer du har lyst til.

Du skal så godkende adgang til din AdSense konto. Og meget kort efter, så skulle den røde cirkel ved indtægtgenerering gerne skifte til grøn:

penge_youtube

Dine reklamer burde nu vise reklamer, og din indtjening er sat igang. Nu handler det bare om at generere besøg og hype!

Held og lykke herfra!

Contact Us