CFD-handel lader dig spekulere i om markedet skal op eller ned

Handel med CFD’er har været muligt i mange år. Særligt i løbet af de seneste år er det dog blevet populært. Er du aktiv day- eller swingtrader er det især et begreb, der er svært at komme uden om. Dette er der flere årsager til.

Ønsker man at handle aktivt og kortsigtet, er smidighed og lave handelsomkostninger vigtigt. For nogen kan det også være interessant at benytte gearing – dette afhænger dog af folks risikopræferencer. Disse forhold er blandt de mest kendetegnende parametre for en CFD, som på dansk kaldes en differencekontrakt.

Du kan spekulere i om markedet skal op eller ned

Når du handler med CFD’er, opnår du en stor smidighed, da du både kan spekulere i om markedet skal op eller ned i en periode. Det er vanskeligt ved traditionel investering i bl.a. aktier, råvarer mv.

Har du en forventning om, at markedet stiger, skal man købe en CFD. Det vil sige, at man går lang i markedet på samme vis, som hvis man købt en aktie, man har forventning om vil stige i fremtiden.

Hvis du derimod har en forventning om, at markedet er på vej ned, sælger man i stedet en CFD. Det vil sige, at man går kort i markedet. Det er særligt sidstnævnte mulighed, der adskiller sig fra traditionel langsigtet investering, som man forventer at vil stige over tid.

Opnå kortsigtede gevinster

At du har mulighed for at gå kort medfører, at du kan spekulere i kortsigtede gevinster i et faldende marked. Er du fx af den opfattelse, at Vestas står over for en urolig tid, vil salg af en CFD baseret på Vestas kunne resultere i en hurtig gevinst. Det forudsætter dog, at kursen rent faktisk falder.

Sådanne kortpositioner kan også bruges til at hedge. Det betyder, at du kan fjerne en del af din risiko, du har i din portefølje. Har du fx en forventning om, at markedet som helhed befinder sig i en usikker tid. I et sådant tilfælde kan man være nødt til at sælge ud af sin portefølje.

Har du fx investeret i en række amerikanske aktier, kan man i stedet gå kort i det amerikanske SP500-indeks i en periode. Herved udligner man en del af risikoen i sin portefølje. Ønsker du at variere, hvordan du investerer dine midler, så besøg hjemmesiden her, hvor du kan handle med CFD’er.

You may also like...

Contact Us