CSGO – Holdene, ligaerne og turneringerne

Counter Strike Global Offensive er efterhånden blevet en etableret og anerkendt sport. Der omsættes millioner og præmiepengene og lønningerne til de bedste hold og spillere er helt på linje med store fodboldspillere. Betting på CSGO er derfor også blevet udbredt og det er en sjov måde at få lidt ekstra spænding med når du streamer kampene.

Her kommer nogle forskellige turneringer og ligaer hvor du ville kunne sætte penge på udfaldet kampe og deslige. Muligheder for at sætte penge på CSGO er mange, men CSGO-Betting.io/da er en rigtig god mulighed.

Counter Strike Global Offensive Major Championship

Counter Strike Global Offensive Major Championship er den største og vigtigste turnering i CSGO. Den bliver sponsoreret af Valve som er firmaet der udvikler CSGO. Ligaen er vokset fra at have 16 hold med i årene fra 2013 til 2017 til at have 24 hold fra 2018. Hele turneringen bliver streamet på blandt andet Twitch, så du let kan følge kampene og dine indsatser.

Den første turnering blev afholdt i Jönköping i Sverige i 2013 og er siden vokset og har på nuværende en præmiesum på ikke mindre end 1.000.000 dollars. Danske Astralis er holdet der sidst har vundet turneringen og også holdet der har vundet flest gange. Fire gange i alt har det danske hold stået øverst på podiet til CSGO Major Championship.

ESL Pro League

Den største liga indenfor CSGO er ESL Pro League. Det er ligaen for de allerbedste hold i verden, en superliga indenfor esport. Ligaen er fordelt over hele verden, Europa, Amerika, Asien og Oceanien. Der er 24 hold i ligaen og året fordeles over to sæsoner med en turneringekalender der følger sæsonerne.

Dreamhack

En af de store begivenheder indenfor CSGO og esport generelt er Dreamhack. Dreamhack er egentlig et svensk firma, der er nogen af de bedste indenfor gaming events og planlægning af esportsturneringer. Dreamhack er en digital festival som løber er staben to gange om året. Dreamhack startede på et kælderlokale på en folkeskole i starten af 190’erne og voksede stille men sikkert. Indenfor et par år var det vokset til en større regional gaming og tech-event. Fra 2002 var DReamhack blevet så stort at der var publikum til at afholde eventet to gange årligt og finder stadig sted i Jönköping som det har gjort i mange år.

Danske hold og spillere

Selvom Danmark ikke plejer at ligge i toppen af internationale ligaer når det gælder andre slags sport, ser det anderledes ud når vi taler CSGO. Der er både hele danske hold, som Astralis som er et af de mest succesfulde hold. Holdet er 100% dansk og har dansk træner og dansk management. Det er grundlagt i 2016 og har lige fra start etableret sig som en af de tunge drenge indenfor CSGO.

Et andet dansk hold, der er kommet helt til tops, er Heroic, men deres træner er, sammen med nogle andre holds trænere, for nyligt blevet suspenderet for snyd, og har måtte aflevere præmiepenge og titler tilbage. Valve som udvikler CSGO har endnu ikke udtalt om der vil være konsekvenser for trænerne eller holdene.

You may also like...

Contact Us