Lær dig at spare penge op til de ting, du drømmer om

Har du brug for at få styr på din privatøkonomi en gang for alle? Så er du langt fra alene. Her skal vi kigge lidt nærmere på, hvilke greb du med fordel kan tage, hvis du vil have styr på din økonomi igen og få råd til at realisere de ting du drømmer om.

Kan man lære sig at spare penge op?

Ja, det kan man faktisk. Det er ikke så svært, som du tror, men vi kæmper faktisk med en del indgroede mekanismer i vores evolutionære historie, når vi prøver at spare op. Vores hjerne er nemlig svært glad for umiddelbar belønning, og det får man ikke altid, når man fokuserer på et langsigtet mål. Derfor skal vi træne vores hjerne i at tænke langsigtet og spare op mod noget, der måske ikke giver mening lige her og nu, men som vil give mening i fremtiden – og gøre det bedre i fremtiden.

Man taler tit om to forskellige mennesketyper. Det er dem, der klipper negle på den venstre hånd først (hvis vi går ud fra, at du er højrehåndet, så er dette det nemmeste), og dem, der klipper negle på den svære hånd, altså den højre først. Den sidste type er gode til at spare op, de tager det sure med det søde, mens den første type godt kan lide nydelse her og nu. Man kan jo spekulere i, om det er de samme mennesker, der godt kan lide impulskøb – og derfor bliver der aldrig nogen opsparing. Men dette kan man lære sig.

Det første, du skal gøre, hvis du vil blive god til at spare penge op, er nemlig at sætte dig et eller flere mål. Et mål kan for eksempel være at lave en bufferkonto, så du har penge klar til, hvis der skulle ske noget uforudset. Et andet mål kan være at sætte penge ind på en konto, der er øremærket investering – så kan du få dine penge til at vokse og have mere penge at nyde i fremtiden. Det sidste kan være et mål om noget, du ønsker dig eller har lyst til. Det kan for eksempel være en rejse, en oplevelse eller en ting, som du altid har drømt om. Det skal der jo nemlig også være plads til.

Drømme er til for at realiseres

Det er jo rent faktisk sådan, at livet er til for at leves, og drømme er til for at realiseres. Derfor nytter det ikke noget, at vi bare sparer op og op, uden at vi har noget at se frem til at bruge nogle af pengene på. Det er jo ikke meningen, at vi bare skal spare uden at kunne nyde. Det handler bare meget om timing. Hvis du hele tiden bruger det, du sparer, så når du nemlig aldrig at komme derop.

Drømme kan være alt fra at have et beløb at spille sjove spil på https://www.casinobaccarat.se/ for eller følge det lokale fodboldhold gennem https://lokalbold.dk/ hele Danmark og måske til og med også Europa rundt.

You may also like...

Contact Us