Sådan sparer du penge på din varmeregning

Cirka fire gang om året dumper varmeregningen i ens postkasse og den er aldrig rigtigt et sjovt bekendtskab – med udgangspunkt i de stigende priser på varme har vi valgte at skrive en række anbefalinger til måder at spare på varmeregningen.

De fleste af vores anbefalinger er helt lavpraktiske og tiltag du kan igangsætte efter du har læst denne artikel. Et par af vores råd er mere komplekse og noget du bør overveje grundigt, men samtidigt kan give en markant besparelse i fremtiden og er at betragte som en langsigtet investering.

 

Vær opmærksom på din radiator

I de fleste lejligheder og boliger opvarmer vi via vores radiator, men det er derfor også vigtigt at være opmærksom på dens forbrug. Vi har ofte en tendens til at skrue op for radiatoren, og dernæst glemme den står og pumper varme ud. Lær dig selv at huske, at når du lufter ud skal du samtidigt slukke din radiator. Kold luft vil nemlig få aktiv radiator til at accelerer sin varmeproduktion for at holde varmeniveauet i rummet.

Sørg også for, at afstanden mellem radiatorer og møbler i din bolig er i hvert fald 30 cm, ellers vil varmen fra radiatoren ikke blive fordel optimalt og du vil opleve, at du bruger mere energi på at opvarme din rum.

 

Sænk temperaturen om natten

Når vi går i seng om natten er det en god idé at skrue lidt ned for varmen. I sengen har vi vores varme dyne og dens primære funktion er at holde os varme indtil vi står op igen.

 

Brug et ventilationsanlæg

Du bør kraftigt overveje et ventilationsanlæg og et effektivt filter til at varmegenbruge luften i din bolig. Varmegenvinding er et princip som gør det muligt at genbruge en meget høj procentdel af den varmeenergi som normalt vil tabes ved udluftning, men som via ventilationsanlægget kan tilføres den kolde luft som ventileres ind i din bolig.

Ved at genbruge varmen fra din bolig kan du opnå en pæn besparelse på din varmeregning.

 

Hold vinduer og døre lukket

Et gammelt husråd er, at holde din bolig godt isoleret for undgå løbende varmetab. Derfor bør du tilstræbe altid at holde vinduer og døre lukket, især om vinteren, så kold luft ikke siver ind og resulterer i et øget varmeforbrug.

 

Tjek din termostat

Du bør et par gange om året sørge for at teste din termostat for at være sikker på, at radiatorerne i din bolig fungerer efter hensigten. Øvelsen er blot, at du skruer helt op for din radiator og efter en time skal den være helt varm – sluk den og se om den er helt kold efter en time. Hvis der opstår problemer, bør du bede en installatør kigge på det.

 

Luk radiator om sommeren

Langt de fleste fjernvarmeanlæg har mulighed for at blive lukket ned om sommeren. Der er ingen grund til at fyre for spurvene, og især ikke når solen skinner udenfor. Derfor bør du lukke alle dine radiatorer om sommeren for at opnå en besparelse på dit varmeforbrug.

You may also like...

Contact Us