Om investering i kryptovaluta

Kryptovaluta eller crypto currencies er sikkert begreber du allerede er stødt på en del gange efterhånden. Disse populære valutaer har nemlig taget verden med storm og det kan næsten føles som om, at alle mennesker snakker om disse nu til dags. Måske har det vakt din interesse og du derfor gerne vil fordybe dig yderligere i emnet og måske endda begynde at investere. Med hvad er kryptovaluta egentlig og, hvordan investerer man i disse? Alt dette kan du læse mere om her på siden.

Om det er vennerne, familien, i TV eller på de sociale medier, så er kryptovaluta hot for tiden. Særligt er den velkendte Bitcoin et stort samtaleemne for tiden. Dette skyldes naturligvis, at denne kryptovaluta er steget voldsom i værdi over de senere år og det er naturligvis noget som vækker folkets interesse. I skrivende stund er der tale om en værdi på over 200.000 danske kroner. Tilbage i 2016, var værdien på omkring 4000kr.

Generel information omkring kryptovaluta

Det er fristende at begynde at investere i kryptovaluta, men uden basal viden og information så bør man lige holde igen. Kryptovaluta er en slags digital valuta som på engelsk kaldes for crypto currencies. Det som adskiller disse digitale valutaer fra de valutaer man kender, er blandt andet at de hverken styres eller reguleres af banker eller andre pengeinstitutter. Dette betyder blandt andet, at man kan handle med denne valuta uanset, hvor man er og helt anonymt.

I forhold til at handle med kryptovaluta, så findes der forskellige platforme og børser som man kan gøre dette på, lige så vel som man kan med eksempelvis aktier. Det fungerer således, at man køber en kryptovaluta til en bestemt kurs, hvorefter værdien så enten falder eller stiger. De mest velkendte crypto currencies er selvfølgelig Bitcoin, men Ethereum, Ripple og Litecoin er også i høj kurs. Bliv klog på kryptovaluter her, hvis du vil vide endnu mere om emnet eller læs videre her på siden.

Hvordan dannes kryptovaluta?

Kryptovaluta skabes ved en proces, som man kalder for mining, altså minedrift. Til dette skal der bruges computere med store kræfter til at løse komplicerede opgaver indenfor den matematiske verden. Denne tunge proces kræver dyr hardware og udregningerne er enormt komplekse. Disse kalkulationer vil så genere en gevinst, som altså er en talværdi der belønnes med eksempelvis Bitcoins.

Det er ikke til at vide på forhånd, hvilke udregninger der vil resultere i eksempelvis Bitcoins, men når det sker, så vil andre computere i gang med den samme opgave få dette meldt ud. Derefter kan de så starte på en ny opgave og udregninger.

Er kryptovaluta stabile?

Nej, det er de bestemt ikke. Det er netop én af de faktorer man skal være opmærksom på, hvis man overvejer at investere i denne type valuta. Kryptovaluta-kurser er meget svingende og særligt hvis du sammenligner den med eksempelvis traditionel valuta, herunder amerikanske dollars. Grunden til, at kryptovaluta kurserne svinger er blandt andet på grund af, at kursen ikke er fastsat og, hverken er garanteret af Nationalbanken eller en centralbank. Kryptovaluta styres af efterspørgsel og udbud.

Sikkerhed ved kryptovaluta

Er det sikkert at handle med kryptovaluta? Kryptovaluta er lavet på den såkaldte Blockchain teknologi som gør, at man kan opbevare sine mønter på såkaldte wallets blandt andet. En wallet er en digital tegnebog, som kan være i form af et USB-stik et drev, en computer eller en app. En wallet kan sagtens blive hacket og man kan altså blive udsat for svindel i forhold til kryptovaluta. Man er endvidere heller ikke beskyttet, hvis man mister penge i forbindelse med eksempelvis hacking eller fup.

Tænk dig om når du handler med kryptovaluta

Da kryptovaluta både stiger og falder i værdi lynhurtigt, er der chancer at tage når man vælger at investere. Du er hverken beskyttet i forhold til svindel eller fup, så det skal man også lige tage med sig i overvejelserne. Om du vælger at investere i kryptovaluta er en personlig sag, men ingen ved hvordan markedet ser ud i fremtiden. Hvis du gerne vil i gang, så er det dog en rigtig god idé at bruge tid og energi på at lære mere om kryptovaluta generelt, samt de forskellige som kan have interesse for netop dig.

Handelsplatforme

Der findes rigtigt mange handelsplatforme for kryptovaluta, hvoraf nogle af de mest populære dækker over følgende:

  • eToro
  • Coinbase
  • Binance

Der er fordele og ulemper ved dem alle, hvorfor du bør læse op på de forskellige. Der kan være forskel i udbud af kryptovaluta, gebyrer og brugervenlighed i forhold til eksempelvis begyndere indenfor emnet.

You may also like...

Contact Us