Software til affiliate markedsføring

Affiliate marketing er super populært, og nu er der også udviklet software specielt beregnet til formålet. Der er dog mange, som endnu ikke er helt bekendte med, hvad affiliate marketing er for en størrelse. Affiliate marketing vender på nogle måder den klassiske måde at tænke marketing på hovedet.

Affiliate marketing går grundlæggende ud på, at et firma (annoncøren) laver et samarbejde med det som kaldes en publisher. Her betaler publisheren en procentdel eller en fastlagt pris for den omsætning, de laver for annoncøren.

Affiliate marketing kort fortalt

En affiliate partner er en virksomhed, der har en hjemmeside eller et socialt media site. Denne partner sørger for at sende trafik fra sin side til annoncørens hjemmeside. Hvis partneren eksempelvis har en vildt populær YouTube kanal (som ikke nødvendigvis handler om annoncørens produkt), får partneren penge af annoncøren, hver gang en besøgende går fra partnerens YouTube kanal til annoncørens hjemmeside. Der kan være tale om et fastlagt beløb, men normalt bliver partneren betalt pr klik.

Som forbrugere skaber vi eksempelvis værdi for de to parter, når vi er på en hjemmeside, lægger mærke til en reklame og følger reklamens link. Hver gang vi klikker på et reklamelink, tjener den person, der har Facebooksiden eller YouTube kanalen penge for at få os til at bevæge os hen på annoncørens hjemmeside. Det er et eksempel på affiliate marketing. For at gøre det lidt mere overskueligt for både annoncører og partnere at finde hinanden, findes der affiliate netværk. Affiliate netværk sørger for at formidle kontakt mellem de to parter, så de kan indgå et samarbejde.

Sådan kommer du igang

Hvis du gerne vil igang med at lave affiliate markedsføring, er det vigtigste, at du har en hjemmeside, og at du ved, hvad du gerne vil lægge op på den. Hvis du eksempelvis er helt vild med Tesla biler og længe har overvejet at starte en blog om emnet, så kan det måske være en ide at se nærmere på, om det er noget, du kan tjene penge på. Ud over en god idé, billeder og tekst er det selvfølgelig helt essentielt, at du har besøgende på din hjemmeside. En hjemmeside uden besøgende får ikke mange klik, og derfor får du heller ikke mange penge for den.

Få flere klik og flere penge

Når dit site er oppe at køre, og du har tjent de første penge, vil du selvfølgelig gerne have flere. Det betyder, at du har brug for flere besøgende. Spørgsmålet er imidlertid, hvordan du får dem. Viden er som bekendt magt, så det første du skal gøre er at finde ud af, hvem der besøger din hjemmeside og hvorfor de følger reklamerne på dit site. Det primære redskab i denne sammenhæng er at tracke brugernes adfærd. Tracking af brugeradfærd tager desværre lang tid og er utroligt ressourcekrævende. Desuden skal du være lidt at en haj til tal og til overblik, hvis du selv skal stå for det.

Software der tracker

Der findes en masse gode programmer til at hjælpe dig med at få overblik over din affiliate markedsføring. Du har både brug for software, der kan tracke brugernes adfærd, og som kan hjælpe dig med at skabe et overblik på tværs af websites. Der er nemlig stor sandsynlighed for, at du laver affiliate marketing på flere forskellige websites for endnu flere forskellige websites.

Det betyder helt konkret, at du skal logge ind flere steder, tracke links fra dine forskellige sider til de forskellige sider, du har affiliate links til osv. Det er næsten et helt arbejde i sig selv, og her har du brug for et program, der kan hjælpe dig. God software til affiliate marketing hjælper dig med at automatisere en stor del af denne proces, så du kan fokusere på at skabe indhold til din hjemmeside. Der findes utroligt mange programmer til affiliate markedsføring, og deres primære opgave er altid at tracke aktiviteten på dine sider.

De software-baserede affiliate applikationer som vi anbefaler at du kigger nærmere på er følgende:

Getcake.com

Hasoffers.com

Linktrust.com

Alle tre platforme er i bund og grund affiliate softwareløsninger som hjælper med at automatisere og optimere din affiliate forretning online

Din personlige detektiv

Du kan få software, der laver detaljerede analyser og sender dig notifikationer når der er ny aktivitet på et eller flere sites. Du kan også få software med geotagging, log af online opkald og proxytracking, samt softwareløsning så som en VPN-løsning som krypterer din datatrafik og sikrer at du ser f.eks. søgning på Google som de fremstår uden cookies etc.

Der er altså nærmest ingen grænser for, hvad state of the art software til affiliate marketing kan. Du betaler selvfølgelig alt efter, hvor meget dit program skal kunne, og det du kan opnå er helt utrolige informationer om brugerne. I dag er en af de største handelsvarer personlige informationer, og det er netop fordi, du med informationer om brugeradfærd kan målrette din affiliate marketing 100%.

Kom godt igang

Nu har du fået en grundlæggende indsigt i, hvad affiliate marketing er. Derfor står det nok også klart, hvorfor det er vigtigt at have nogle gode redskaber til rådighed, når man beskæftiger sig med affiliate marketing. Der er masser af muligheder derude, og det bedste du kan gøre er egentligt, at se på gode hjemmesider, læse teksterne, og overveje hvad du har at byde ind med. Tidligere var der en tendens til, at hjemmesider til affiliate markedsføring var kedelige og ikke skabte ny værdi for læseren. I dag er det passé at lave en hjemmeside, der emmer af clickbait. Det skal give mening for dine brugere at besøge din side, og hvis du skaber værdi for dem, så kommer de nok også tilbage.

You may also like...

Contact Us