Hvordan fungerer et Minilån og kan det betale sig?
Hvad er et minilån? Hvordan finder man det billigste minilån? Hvordan optager man et minilån? Alt dette får du svar på lige her, hvor vi kigger nærmere på det lille, fikse lån.
Kort og godt om minilånet
Som bekendt har kært barn mange navne. Det gælder ikke mindst minilånet, som også går under navne som ”kviklån”, ”hurtiglån” og ”SMS-lån”. Alle disse navne indikerer, at denne type lån er et mindre lån, som du kan optage ganske hurtigt. Et minilån er således som regel på blot ganske få tusinde kroner, og fra du ansøger om lånet, til du har pengene på din konto, går der typisk ikke mere end et par dage.
Sådan finder du et billigt minilån
Det er ikke til at komme uden om, at det koster noget at låne penge. Selvom låneudbyderne gerne vil have det til at lyde som om, at de udelukkende låner dig penge, for at du kan realisere alle dine drømme, er det ikke helt sandheden. De tjener penge på, at du låner penge. Det betyder imidlertid ikke, at det behøver at koste dig hverken halve eller hele bondegårde at optage et minilån, hvis blot du finder det rette af slagsen.
Generelt er det gode minilån altid det lån, der matcher din økonomiske situation. Det vigtigste overhovedet er derfor at finde et lån, hvis størrelse og løbetid giver mening for dig, så du er sikker på, at du kan betale dine månedlige afdrag. Derudover er det naturligvis også relevant at kigge på lånets rente. Denne kan dog ikke stå alene, og du bør derfor også at kigge på ÅOP, som viser de årlige omkostninger i procent. I denne værdi er medregnet både renter og forskellige gebyrer.
Sådan optager du et minilån
Har du fundet et minilån, der matcher dine behov og krav? Så er det nemmeste som regel at ansøge om lånet på den pågældende udbyders hjemmeside. Her vil du kunne finde en ansøgningsblanket, som du skal udfylde med dine forskellige informationer. Det er eksempelvis din adresse, dit mobilnummer, din aktive e-mailadress og dit CPR-nummer. Derudover skal du også hos mange udbydere give adgang til din e-SKAT, hvilket du gør ved hjælp af NemID. Dette skal bruges til at leve en kreditvurdering af dig.
Når udbyderen har lavet en kreditvurdering af dig, vælger de, om de vil tilbyde dig et lån eller ej. Vil de det, vil du få tilsendt en låneaftale, som du skal læse grundigt igennem og derefter underskrive. Ifølge dansk lovgivning skal der gå minimum to døgn fra du får dit lånetilbud, til du kan skrive under, og disse 48 timer kan du passende bruge på at sætte dig grundigt ind i lånets betingelser. Vil du tage imod det pågældende lånetilbud, skriver du under på aftalen. Dette gøres som udgangspunkt med NemID.
Når du har skrevet under på din låneaftale, går der typisk ganske kort tid, før du har dine penge på kontoen. Som regel får du dem faktisk samme dag, som du har skrevet under, medmindre du er uheldig at ramme en bankhelligdag.