Sådan får du mere plads i studielejligheden og sparer penge!

Du er studerende og bor i en studielejlighed. Enten bor du alene eller sammen med andre, hvor du har dit eget lille værelse. Oftest er værelserne ikke særlig store, især hvis man bor i en af de store studiebyer, hvor det er dyrt at bo. Det kan være, at du allerede har mange ting i din studielejlighed eller værelse, men egentlig ikke har plads til det. Derfor står det bare og fylder, og tilføjer derved ikke rummet en ro og afslappende atmosfære til at være i. Det kan forstyrre, hvis man f.eks. skal læse til studiet eller fordybe sig på en anden måde.

Hæng tingene op på væggen

Noget af det mest smarte, man kan gøre, hvis man gerne vil have mere plads i lejligheden eller værelset, er at hænge tingene op på væggen. Det er selvfølgelig ikke alt, man bare lige kan hænge op på væggen. Hvis du har et fjernsyn, kan det f.eks. være en god idé, at hænge det op, så du ikke har et unødvendigt bord stående til fjernsynet. Det kan derved skabe plads til f.eks. et par sko eller noget andet. Det samme gælder reoler til bøger og billeder, som nemt kan hænges op på væggen. Man kan finde mange pæne og billige reoler i f.eks. Søstrene Grene eller Ikea, som holder til et SU-budget. God indretning handler ikke blot om god smag, men også om hvordan man indretter det så praktisk og smart som overhovedet muligt.

Giv dit værelse et præg af luksus

Selvom man er studerende og på SU, kan man godt følge nogle af de boligtendenser, men selvfølgelig med måde. Det vil ikke være realistisk, at købe en hel masse dyre møbler, som f.eks. en sofa, et spisebord og tilhørende stole, som oftest vises i boligmagasiner som værende noget af det dyreste design. Man kan dog være heldig, at finde lignende møbler i genbrug til meget billigere priser, og derved få det hjem, man gerne vil have. Noget af det mest hovedsagelige i boligindretning er lamper. På et værelse er det f.eks. nødvendigt at have en loftslampe og ofte også en bordlampe til skrivebordet eller natbordet, når man skal sidde og læse. Køb f.eks. den moderne fjerlampe af gåsefjer, der vil fungere som centrum af værelset og tilføjer et feminint og luksuriøst præg uden at koste mere end pengepungen kan holde til. Derefter behøver man ikke at pynte og pryde rummet med en masse andre ting, hvis lampen placeres i et lille værelse, da det ellers vil blive for kaotisk at se på. Det kan give et roligt og minimalistisk hjem, hvis man blot tilføjer en eller to planter, et skrivebord og et lille sengebord, hvor en bordlampe kan stå. Bordlampen bør derfor være lille, ikke for prangende og være i en neutral farve som f.eks. hvid, sort eller beige. Noget så banalt som sengetøj bør også være i en neutral nuance som hvid eller hvid med enkelte striber eller lignende. Det er generelt en god idé, at holde værelset i neutrale nuancer, som matcher hinanden, hvis man ønsker et minimalistisk og lettere luksuriøst værelse.

You may also like...

Contact Us